
STATE BUILDING CODE INTERPRETATION NO. I-52-00 
 
 
August 10, 2000 
 
 The following is offered in response to your letter in which you request a formal 
interpretation of Section 114.3 of the BOCA National Building Code/1996 portion of the 
1999 State Building Code. 
 
Question:  A four-story building that is sixty feet in height has four metal fume exhaust 
stacks that exceed the sixty feet height of the building.  Do the fume exhaust stacks 
cause the building to exceed the threshold limits set forth in Section 114.3 of the BOCA 
National Building Code/1996 portion of the 1999 State Building Code? 
 
Answer:  No.  Mechanical equipment that is appurtenant to a building whose height is 
otherwise below the threshold limit does not cause that building to exceed the threshold 
limits because the equipment exceeds the sixty feet height limitation.   
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